HEM

OM BNI

OM ÅRETS AFFÄRSNÄTVERKARE

JURYN

NOMINERA

RÖSTA

PRESS

KONTAKTA OSS

Årets affärsnätverkare i Sverige

Tarmo Hietala, När Föräldrar Sover

Presentation

Tarmo Hietala är en eldsjäl vad det gäller att arbeta med ungdoms problematiken ang våldet och drogerna. Finns så mycket att skriva, så det kommer inte att få plats. Besök : www.fyraoden.se för att se med egna ögon vad en ensam individ tyckte att var fel i Sverige, tog action med eget engagemang samt eget kapital. Norrköpings Kommun har köpt rättigheterna att trycka materialet och få ut det i skolorna. Det inleds nya sammarbeten hela tiden med olika organisationer, företag för att få ut ett material som inte bara är ett projekt en viss tid, sen får den som tagit fram materialet blommor och choklad, projektet hamnar i ngn bokhylla och sen glömmar man bort det, som oftast händer med finansierade projekt från olika instanser. Här är hjärta och själ med i hela projektet och det kommer inte damma i ngn bokhylla.
Tarmo Hietala har varit nominerad år 2010
 

Motivering

Tarmo är lokalt känd, han är även känd internationellt. Alltid vaken för att etablera nya kontakter, vi träffades genom ett nätverk och efter det så har båda våras nätverk vuxit så det knakar. Dags att vi står upp för våra barn nu ! Våra barn klarar sig inte bara sådär, VI MÅSTE ENGAGERA OSS ! Rösta på Tarmo och När föräldrar sover det är det bästa du kan göra.
 
Nominerad av Linda Enqvist

Direktlänk: http://www.affarsnatverkare.se/nominerade/profil/tarmo_hietala_176.html

Kommentarer från röstande

Beundra människor som Tarmo som tar sig tid och orkar göra förändringar i samhället! Vi är båda uppväxta på en förort som drogerna drabbade oss som en orkan. Stolhet är ordet som dyker upp!

tania garcia - 2010-10-20 23:31:00

En sann, "galen" eldsjäl som brinner för sina projekt, för målgruppen och de medverkande på ett fantastiskt och medryckande sätt. Alltid positiv och med blicken riktad mot ett uttalat mål. En förebild för många, framför allt bland ungdomar!

Nettan Lekström - 2010-10-20 22:47:00

Tarmo och jag är gamla barndomsvänner och är uppväxta i förorten på 70-80 talet. Projektet "När föräldrar sover" visar hur engagerad Tarmo är i sin kamp mot droger och våld. Det är bara gå in på http://www.fyraoden.se/ så kommer ni förstå vad jag menar. Lycka till gamle vän!

Valantis Makris - 2010-10-20 22:44:00

Barn och ungdomar är ju det viktigaste vi har,de är våran framtid. Känner ingen som jobbar med sånt engagemang för att bekämpa droger,våld och ge dom en meningsfull framtid,som just Tarmo. Självklart ska han ha min röst!

Anna Lambertsson - 2010-10-20 22:31:00

Driven med koll vad som händer i samhället!

Caroline Drott - 2010-10-20 21:43:00

Att bekämpa våldet i samhället är väl det ultimata samhällsentrepröniella engagemanget! Given röst till Tarmo!

Karin Johansson - 2010-10-20 20:04:00

Passion och kreativitet. En social entreprenör - tveklöst! En av de drivande krafterna bakom nätverket Lasso (http://lassonetwork.se) som bidragit till iaf min motivering till att driva Lasso-energin vidare! Nätverkare, solklart! En stjärn-nätverkare, självklart! Just problemkomplexet som Fyra Öden tar sig an kräver just det. Nätverkssamverkan, över institutionsgränserna. Samhällsproblem kräver engagemang. Och samhället består av sociala nätverk. Och en social entreprenör ser just till att dessa nätverk spelar i samma takt. Där är Tarmo mitt i. Mitt i nätet, mitt i prick :) ! /Anders Abrahamsson - http://andersabrahamsson.info

Anders Abrahamsson - 2010-10-20 20:04:00

Tarmo är en förebild för alla som tvivlar på att en enda person kan göra skillnad. Hans arbete med projektet "När föräldrar sover" är både viktigt och aktuellt. Som lärare på gymnasiet och grundskolan vet jag att det inte är helt lätt att hitta diskutionsmaterial i svåra frågor. Att Tarmo jobbar så hårt för det han tror på i dessa viktiga frågor som är angelägna för oss alla är fantastiskt. Heja Tarmo! Med vänliga hälsningar Cecilia Åkesdotter Idrottslärare Ellagårdsskolan i Stockholm

Cecilia Åkesdotter - 2010-10-20 13:06:00

Tarmo har med en stark målfokusering, starkt driv, stor kreativitet & stor kunnighet varit en eldsjäl i projektet "När föräldrar sover/Fyra öden" Att ensam åstadkomma det Tarmo uppnått krävs ett stort tålamod, en enorm känsla för att möta människor på alla plan och en vilja/"sisu"/engagemang som få människor idag besitter. Självklart röstar jag på Tarmo och hoppas han kommer att stå som värdig vinnare. Thomas Granström, VD Calle Flygare Teaterskola

Thomas Granström - 2010-10-20 09:50:00

Tarmo är en sann eldsjäl! Jag kan inte annat än beundra hans driv och mod! Håller tummen för dig Tarmo! /Per Enequist Termik AB

Per EEnequist - 2010-10-19 22:40:00

Vilken eldsjäl Tarmo är! När han bestämmer sig för att gå in i ett projekt så gör han det med 110%. Han är en otroligt medmänsklig och öppen människa! Tack för att du finns Tarmo.

Mika Koskinen - 2010-10-19 22:34:00

Jag har känt Tarmo ca: 30-år och han har Alltid varit en go och hjälpsam kille.. Familjen Soyal röstar på dig. Lycka till my friend...

turre - 2010-10-19 22:10:00

tarmo är en människa med stort härjta för ungdomar på glid han vill och har STOR kunskap om hur man jobbar ,med ungdomar på rätt sätt.

adam gustavsson - 2010-10-19 21:28:00

Jag har haft glädjen att ha Tarmo som elev, kollega samt vän i flera år. Det finns få människor som jag har sådant förtroende för och som engagerar sig så helhjärtat i barn och ungdoms frågor. Tarmo Hietala nöjer sig inte med att prata ,utan agerar. Tarmo agerande skapar ringar på vattnet, ringar som gör mindre underverk. Vi behöver Tarmo. Peppe Östensson grundare the Nordic Stage Fight Society

peppe östensson - 2010-10-19 19:28:00

Som ledamot av Socialnämnden, och dess behandlingsutskott där vi tar beslut om LVM och LVU, så har jag engagerat mig i samma frågor som Tarmo och "När föräldrarna sover". Jag har imponerats av deras engagemang och kunnighet, och hade inga som helst problem att rösta på föreningen, de är väl kvalificerade då de verkligen visat framfötterna och visat sitt budskap på flera arenor, och inte bara för de direkt intresserade!

Jens Lindell - 2010-10-19 18:29:00

Är hedrad av att lägga min röst på Tarmo. En man med mycket kunskap, stort engagemang och som helhjärtat oförtröttligt arbetar mot sina mål.

Kristian V - 2010-10-19 17:46:00

jag har haft tarmo som lärare och tyvker att han är en bra förebild för alla ungdommar samt vuxna

Henrikpetersson - 2010-10-19 11:58:00

En man med en vilja & en tro på det han kämpar och brinner för! & Ett motto Att aldrig ge upp!Och det e vad han gör. Han ger allt!!!I mina ögon en värdig vinnare att få tillbaka något efter allt han ger till alla andra. Jag håller tummarna att rätt mán vinner dvs Tarmo Hietala// Maria

Maria Brinkeback - 2010-10-19 08:31:00

Det är ungdomarna som ska växa upp och fortsätta utveckla det här samhälle som vi alla lever i. Om vi inte satar på vår barn och unga vad har vi då för framtid? Jag lägger min röst på Tarmo som fortsätter att jobba på år efter år för att sprida kunskap och stötta ungsommar som kommit i kontakt med våldet, alkohol och droger. Tarmo stannar aldrig för ett hinder. Han hittar bara nya möjligheter.

Agneta Hede - 2010-10-19 08:12:00

Det händer inte så ofta men några gånger ibland att man träffar på eldsjälar som outröttligt kämpar och lever för det dom tror på. Som inte bara går med i flocken utan som faktiskt vågar ta första oskyddade klivet ut på savannen. De personer som istället för att säga "Hej, här är jag" till grannen skriker ut samma ord genom en megafon på stortorget. De personer som vågar vara mer än det som förväntas och som - oftast utan att ens vara medvetna om det - skapar en inspirationsvåg i sitt kölvatten. Tarmo är en sådan person. Att han är nominerad till detta förvånar mig inte ett dugg. Låt därför min bristande förvåning fungera som bevismaterial för att han förtjänar nomineringen oerhört.

Alexandra Ekelöf - 2010-10-19 00:49:00

När jag första gången mötte Tarmo så tyckte jag mest att han var en rolig prick som var lätt att umgås med. Även om det är stor ålderskillnad mellan oss. Men efter att ha få vara med att göra När Föräldrar Sover så insåg jag att Tarmo är så mycket mer. Han är engagerad och superkoncentrerad på det han gör. Därför blir det så bra.

Stefan Holmberg - 2010-10-18 22:41:00

Tarmo är en bra människa med gott hjärta och förtjänar all creed han kan få för hans gedigna arbete med ungdomar.

Johan Henriksson - 2010-10-18 22:04:00

Tarmo är en av de mest drivna personer jag någonsin har träffat. Vi jobbade tillsammans under inspelningen av Arn-filmerna som var mitt första stuntjobb och han fick mig att känna mig välkommen och uppskattad när jag behövde det som mest. Han har ständigt nya projekt på gång och är alltid lika positiv och härlig att ha att göra med. Han är alltid professionell och lyser av tillit och engagemang. En grym snubbe helt enkelt.

Karl Ytterberg - 2010-10-18 21:45:00

Engagerad,passionerad,outtröttlig,kompetent,driven...ja,jag skulle kunna skriva en helt otroligt lång lista på varför jag lägger min röst på Tarmo.Har känt honom sen många år tillbaka o vet att detta är något som han verkligen brinner för med själ och hjärta o har svårt att se hur man INTE kan rösta på honom.Tarmo-Kalle, Kitos för all år av god vänskap och jag önskar dig all lycka i at nå alla dina mål...Din vän Boiardt

Cristian Boiardt - 2010-10-18 21:38:00

För att Tarmo är envis och övertygande i det han tror på.

Willy Flores - 2010-10-18 17:35:00

Jag känner Tarmo, är hans far

mauno hietala - 2010-10-18 11:10:00

Tarmo tager fat om et følsomt emne på en ny måde som de unge bedre kan forstå og derfor tager til sig. Det er modigt og nødvendigt, at nogen åbner munden og gør noget. - Og det gør Tarmo!

katrine frey - 2010-10-18 09:05:00

Anledningen till att jag lägger min röst på Tarmo är enkel! Finns det någon annan människa som brinner så mycket för det här som han? Jag hade själv äran att få medverka i När Föräldrar Sover, och det är något jag är mycket stolt över! Det Tarmo gör för samhället är något alla borde beundra. Det handlar om oss, ungdomars framtid! Han är en enorm förebild, det borde finnas fler som han!

Karoline Pettersson - 2010-10-18 00:32:00

Tarmo är oerhört talangfull och engagerar sig med sitt yttersta för att hjälpa människor i sin närhet. En stor stolthet samt inspirationskälla. =)

Atilla Yoldas - 2010-10-17 22:18:00

Tarmo är en eldsjäl som i flera år kämpat för att få upp folks ögon i kampen mot ungdomsvåld och den drogproblematik som finns i dagens samhälle.

Ulf Karlsson - 2010-10-17 21:46:00

En människa som engagerar sig för barn och undomar mot våld och droger får min röst. Samhället är så tufft idag och sådana eldsjälar som Tarmo behövs.

Mona Löfquist-Hellgren - 2010-10-17 21:11:00

Jeg røster på Tarmo, da han belyser et meget viktig tema, og gjør en fantastisk jobb med barn og ungdom. Ønsker han all lykke og håper konseptet utvikles og spres slik at vi også kan nyte godt av hans engasjement i Norge etterhvert.

Trine Sneisen - 2010-10-17 21:06:00

I think it is absolutely amazing what Tarmo has done. He has worked so hard in establishing When Parents Sleep which has become a well received and much needed project to call attention to this very real problem and situation.But, in everything Tarmo does he puts his soul and energy into it. He is someone you can count on. I am glad to see that he is being recognized for his achievements.

Tina Robinson - 2010-10-17 19:24:00

Ord är egentligen överflödiga, så mycket som tarmo har gjort för den här kommunen å deras ungdomar som han jobbat hårt med å knutit till sitt sociala nätverk ,talar sitt självklara språk tycker jag.......LYCKA TILL TARMO!!!

david kettle - 2010-10-17 18:38:00

Jag tycker absolut att Tarmo är årets nätverkare. Jag har aldrig träffat någon som jobbar så hårt på att nå ut till människor som Tarmo.

Fredrik Nilsson - 2010-10-17 18:02:00

Tarmo har i många år kämpat för våra ungdomar att hitta sig själv samt få de att känna sig behövda i vårt hårda samhälle. Han har lyssnat och startat olika möjligheter för ungdomar att hitta något de kan sysselsätta sig med istället för att inget göra. Har själv en 17 åring som nämnt Tarmos namn och hon har berättat hur han kämpar för många ungdomar. Han är en riktig eldsjäl inte bara för ungdomar utan för oss vuxna också.

kirsi salo - 2010-10-17 17:30:00

För att våra barn är det viktigaste vi har och droger och våldet måste hållas långt ifrån dem! För att ALLA som jobbar för våra barn och emot sånt som skadar de är värda att få mitt och allas röst!!

Stella Sosa Saavedra - 2010-10-16 22:41:00

Tarmo är en person som alltid under 20 åren jag känt honom arbetat kreativt med en innovation utan dess like. Han skapar kontakter och nätverk internationellt och globalt. Se bara på det nätverk han skapat i Sverige bland Organisationer Företag i arbetet mot våldet och drogerna i hans projekt "När föräldrar sover". Tarmo ser varje människa som en individ. Hans Bakgrund som Elitidrottsman och Landslagsman inom Karaten har säkert tillfört han den diciplin han idag har. Tarmo har ett mastodont Internationellt nätverk med folk från alla Världsdelar. Kika bara på hans kontakter inom Nordic Stagefight Society som är ett globalt nätverk med de bästa i Världen inom film industrin. Tarmo är en sann kämpe man skulle kunna kalla han för; Tamohikan efter historien i filmen "The last of the Mohikans" den siste mohikanen

Surachet Rudeberg - 2010-10-16 21:28:00

JAg lägger min röst på Tarmo på grund av att han är en eldsjäl av första klass. När föräldrar sover är ett välbehövd affärs idé som jag hoppas på skall utveckla sig här i Danmark där jag bor(Jylland) jag önskar Tarmo all lycka i framtiden. kramar jennie

Jennie Skillborg Sørensen - 2010-10-16 14:33:00

Tarmo har i min kännedom alltid haft ett brinnande intresse för att försöka förbättra världen omkring sig och detta huvudsakligen för de unga som är vår framtid mot bland annat droger och våld. Med sin starka glädje, vilja och många sömnlösa nätter har Tarmo på många sätt lyckats dela med sig kunskap om goda värderingar, respekt och möjligheter till de som mest behöver den. Denna sort av vardagshjälte som Tarmo är borde belönas oftare.

Simon Manns - 2010-10-16 00:26:00

Jag har haft nöjet och jobba tillsammans med Tarmo vid flertalet tillfällen och därigenom fått ta del av det arbete han bedriver med ”När Föräldrar Sover”, arbetet med att förebygga våld och droger i Norrköpings kommun och andra kommuner runt om i Landet. Tarmo och jag har jobbat med flertalet film och teaterproduktioner ihop. Och tillsammans har vi diskuterat hur teater, stunt och skådespel kan användas för att stärka ungdomar el människor. Själv har jag mest varit med och diskuterat medan Tarmo gjort de där orden till handling. Han använder sig av film och teater som ett av redskapen i sitt arbete med att motivera och inspirera ungdomar till att skapa egna drivkrafter och egna mål. Han upplyser ungdomarna om möjligheterna som finns runt omkring dom, stärker deras självkänsla, ger dem ansvar så att de känner sig betydelsefulla. På sätt växer ungdomarna och på så sätt stärker han även relationer mellan ungdomar och vuxna, och ungdomar och föräldrar. Och på så sätt försvinner även så småningom våldet och drogerna. Och på så sätt inspirerar han även mig och många andra i sin omgivning. Om det inte är en företagare som bör premieras så säg... Robert Follin Arbetskolega och god vän

Robert follin - 2010-10-16 00:17:00

Min röst till en kämpe som slitit som bara den för att få igenom det han tror på och som kan hjälpa många ungdomar med deras framtida liv. Lycka till!

Peter Söderlund - 2010-10-16 00:10:00

Tarmo är en godhjärtad man som verkligen lägger sin energi där det mest behövs, nämligen barn och ungdomar!

Pär Karlsson - 2010-10-15 23:52:00

Äkta engagemang!

PU - 2010-10-15 21:53:00

Han har drivet och kraften. Han vet vad som gäller för ungdomarna , men förlorar aldrig varken empati, mod eller kraft. Önskar att det fanns fler som han.

annika muñoz - 2010-10-15 21:44:00

Jag har inte träffat ngn annan som så ofötröttligt och med sådan entusiasm genomför sina projekt och når fram till målet. Detta skulle vara ett bra sätt att ge honom det erkännande han så väl förtjänar.

Aslög Hildebrand - 2010-10-15 18:24:00

En starkt motiverad eldsjäl som brinner för det han gör och sprider gärna sin kunskap och värme till alla som han kommer i kontakt med. En av de bästa jag lärt känna under produktionen Fyra öden/När föräldrar sover.

Linn Andersson - 2010-10-15 18:21:00

En gammal vän, samt min gamle karatetränare och jag gillar hans engagemang!:)

Hans Myhr - 2010-10-15 17:59:00

De behövs flera som jobbar mot droger, här är en eldsjäl. Alla upp nuuuu, och inte sen.

Solveig Häggblom - 2010-10-15 13:55:00
 
« Tillbaka

 
Nominera årets affärsnätverkare i Sverige

Nominera

Känner du någon som förtjänar titeln Årets Affärsnätverkare? Tveka inte att nominera.
 
Rösta på årets affärsnätverkare i Sverige

Rösta

Här kan du rösta på din favorit bland de nominerade.
 

 


Webb från Devello Bookmark and Share Om cookies